Tapis VertBuitenplaats-Rhenendael

Image
Image
Image
Image

Buitenplaats Rhenendael kent vele faciliteiten. Vooral met de inrichting van het ‘Tapis Vert’ wordt daar op indrukwekkende wijze inhoud aan gegeven. Dit centraal gelegen faciliteitencentrum biedt op niet minder dan 1.100 m² een diversiteit aan faciliteiten (zie ook 'Zorg').

In het Tapis Vert is draadloos internet beschikbaar.

Zwembad
Het zwembad is het paradepaardje van Rhenendael. Het wordt verwarmd tot een therapeutisch verantwoorde temperatuur en is alle dagen open, van 's morgens 07.30 tot 's avonds 22.00 uur. Bewoners kunnen er onbeperkt gebruik van maken. Onder voorwaarden zijn ook introducés welkom.

Bewoners Informatie Balie
Direct als u het Tapis Vert binnenkomt, vindt u de Bewoners Informatie Balie (BIB). Op werkdagen is deze balie geopend van 10.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 16.00 uur. De BIB wordt bemand door een van de bewoners.

Fitnessruimte
In de fitnessruimte zijn de meest gangbare toestellen geïnstalleerd, zoals een roeitrainer, een loopband, een crosstrainer en een wandrek. De ruimte is voorzien van airconditioning.

Bibliotheek
Rhenendael beschikt over een goed gevulde bibliotheek. Deze wordt door enkele bewoners beheerd. De boeken worden regelmatig aangevuld en vernieuwd. Naast boeken zijn er verschillende tijdschriften en dvd's beschikbaar. In de bibliotheek is ook een computer aanwezig voor algemeen gebruik, met printer en internetaansluiting.

Grote zaal
In de grote zaal organiseert de activiteiten commissie (ACR) regelmatig activiteiten en evenementen. Het bestuur gebruikt de zaal voor haar bewonersavonden. Voor presentaties en filmvertoningen is er een 'beamer' aanwezig. De zaal heeft een goede geluidsinstallatie, voorzien van een ringleiding. Bewoners kunnen de zaal, onder bepaalde voorwaarden, ook huren voor feestelijke gelegenheden.

Doe-zaal
In de zogenaamde doe-zaal staan een biljart en twee tafeltennistafels. Deze zaal, met ramen op het noordoosten, wordt ook gebruikt door de schilder- en boetseerclub.

 

Het Tapis Vert beschikt verder over een vergaderkamer inclusief een computer en printer, keuken, kamers voor gebruik door fysiotherapeut en zorgconsulente, kantoor voor de beheerder, een EHBO-kamer, een garderobe en opslagruimten.

© 2021 Buitenplaats Rhenendael